Sinds kort is de Summer ’18 Release beschikbaar voor Salesforce. Dit betekent dat er een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd. Op de website van Salesforce vindt u een compleet overzicht (HTML of PDF) van alle nieuwe toevoegingen. Om te voorkomen dat u ruim 500 pagina’s moet doorspitten, heb ik een aantal belangrijke  aanpassingen voor u op een rijtje gezet:

  • Zoek makkelijker binnen objecten
  • Gedetailleerde filters voor lijstweergaven
  • Person Accounts in Lightning
  • Verbeterde weergave van taken
  • Chat en Lightning Guided Engagement
  • Lightning Report Builder
Zoek makkelijker binnen objecten

Bent u op zoek naar een record binnen een specifiek object. Selecteer dan het juiste object in de keuzelijst en voer uw zoekterm in. Zo krijgt u altijd het resultaat waar u naar op zoek bent. Als u geen object selecteert, werkt de zoekfunctie zoals u dat gewend bent.

Gedetailleerde filters voor lijstweergaven

Vind belangrijke data dankzij de verbeterde filtermogelijkheden voor lijstweergaven. Blijf top of mind bij uw accounts, contactpersonen, leads, opportunities en custom objecten. Sinds de update heeft u de volgende filtermogelijkheden:

  • Accounts op territorium
  • Contactpersonen op campagne
  • Leads op wachtrij en campagne
  • Opportunities op territorium
Person Accounts in Lightning Experience

Het instellen van Person Accounts kan voortaan volledig binnen Lightning gedaan worden. Pas paginalay-outs, record types en compacte lay-outs aan zonder over te schakelen naar Salesforce Classic.

Verbeterde weergave van taken

Doe meer met de verbeterde weergave van taken. Gebruik de ingebouwde lijstweergaven om snel taken te vinden, selecteer de kolommen die u wilt zien en gebruik filters om uw zoekresultaten verder te specificeren. Selecteer de gesplitste weergave om uw taken en de details direct naast elkaar te zien.

Chat en Lightning Guided Engagement

Ondersteun de klantenservice en begeleid ze bij het oplossen van vragen, problemen en klachten. Zie direct alle gegevens van de contactpersoon en de stappen die doorlopen moeten worden om de case succesvol af te sluiten.

Lightning Report Builder

De Lightning Report Builder was al een tijdje beschikbaar als beta versie, maar deze is nu standaard voor iedereen beschikbaar. Met de tool kunt u rapporten draaien van alle data die u in Salesforce heeft staan. Groepeer, filter en voeg resultaten samen om tot het gewenste resultaat te komen. Wilt u uw rapport visueel weergeven, voeg dan een grafiek toe en plaats deze op uw dashboard. Zo heeft u altijd de laatste gegevens en statistieken bij de hand.

Tot zover een korte samenvatting van de meest interessante toevoegingen in de Summer ’18 Release. Bekijk de verbeteringen direct in uw eigen omgeving en ga aan de slag. Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan contact met ons op.