Mimetas is een innovatief bedrijf op het gebied van 3D biologie. Met hun OrganaoPlate® wordt het het werken met het geavanceerde weefselcultuurplatform een stuk gemakkelijker.  Het hoofdkantoor van Mimetas is gevestigd in Leiden, naast het hoofdkantoor heeft Mimetas ook kantoren in Gaithersburg (Verenigde Staten) en Tokyo (Japan). Deze kantoren zijn verantwoordelijke voor de sales activiteiten in de betreffende regio’s.

Doelstellingen Salesforce implementatie

Voordat Mimetas gebruik maakte van Salesforce werden de marketing-, sales- en serviceactiviteiten geregistreerd in verschillende point solution tools. Hierdoor was er geen gestroomlijnd proces tussen deze activiteiten. Het gebruik van verschillende point solution tools zorgde ervoor dat de data in zijn geheel erg onoverzichtelijk was en er veel duplicaten waren. Hierdoor was het lastig voor Mimetas kwalitatief goede rapportages te maken en  was er dus geen duidelijk overzicht over de huidige klant statussen.

Om de marketing-, sales- en serviceactiviteiten beter op elkaar aan te laten sluiten heeft Profit4SF Pardot en Serivce Cloud geïmplementeerd voor Mimetas. Hierdoor is er een overzichtelijk 360-graden klantbeeld ontstaan en vindt het klantproces van begin tot eind op één platform plaats. Dit heeft ervoor gezorgd dat de data kwaliteit enorm is verbeterd en de managers in de verschillende regio’s een goed beeld hebben van de prestaties van hun regio maar ook over de gehele organisatie.