XITE is een televisiezender gericht op het aanbieden van 24/7 content. Hun tv-kanaal, XITE’, is sinds 2008 niet meer weg te denken van de kabel. Het kanaal onderscheidt zich door een continue uitzending van videoclips van de meest populaire nummers van de hitlijsten. Hierdoor is de zender en het bedrijf zelf populair onder jongeren. Naast de videoclips brengt Xite in korte fragmenten ook het laatste nieuws over concerten, festivals en artiesten. Het bereik van de zender is gigantisch, met
meer dan 15 miljoen abonees in onder andere Nederland, Belgie, Duitsland, Qatar, Canada en de Verenigde Staten.

Doelstellingen Salesforce implementatie
Inherent aan het aanbieden van de diensten die Xite levert, is het schakelen met veel systemen tegelijk. Data moet correct opgeslagen worden en het liefst op een centrale plek. Voor Xite is dit de voornaamste doelstelling geweest om met Salesforce te werken. Het creeren van één vast punt van dataopslag en informatie zorgt ervoor dat voor iedereen het werken overzichtelijker wordt.

Profit4SF heeft haar development team ingezet om Xite in haar behoefte te kunnen voorzien. Door middel van API-koppelingen worden onder andere de databases van Roku, Adyen, Xite Apollo, Xite Xiam & Exact Online gekoppeld met Salesforce. Daarnaast richten wij de Service Cloud in, zodat cases snel en direct afgehandeld kunnen worden door de service afdeling van Xite. De implementatie van Profit4SF zorgt ervoor dat Xite één source of truth heeft: Salesforce.