CPQ

CPQ staat voor Configure, Price and Quote. De CPQ module van Salesforce zorgt ervoor dat het maken en berekenen van offertes sneller, effectiever en klantgerichter uitgevoerd kan worden door verkoopmedewerkers. Door de ingebouwde functionaliteit gebeurt dit met minimale moeite en zonder fouten. CPQ biedt de mogelijkheid om uw offertes uniform te houden qua lay-out en informatievoorziening. Daarnaast worden de producten via productenbundels aan elkaar gekoppeld waardoor het genereren van een passende offerte nog nooit zo makkelijk geweest is. Via subscriptions en contracten wordt in Salesforce bijgehouden wanneer eventuele vergunningen of huurovereenkomsten aflopen en kunnen met een paar klikken verlengd worden.

Configure – Guided Selling

Bepaal zelf welke producten geselecteerd kunnen worden bij het opmaken van de offerte. Maak gebruik van productenbundels of van automatisch aan elkaar gelinkte items. Stel verschillende prijsboeken samen waarin de producten voor verschillende landen vertegenwoordigd zijn of zelf per industrie. Door het op de juiste manier configureren van uw producten zorgt Salesforce ervoor dat uw verkoopmedewerkers door middel van Guided Selling zelf niet meer na hoeven te denken over welke producten het meest geschikt zijn voor de klant. Salesforce doet dat voor u! Door producten aan elkaar te koppelen of op te nemen in productenbundels wordt het juiste product vinden van een grote zoektocht gereduceerd tot een paar simpele muisklikken.

Price – Automated Calculations

De ingebouwde pricing module van CPQ zorgt ervoor dat u, voordat u de offerte afrond, per product kunt aangeven wat de waarde hiervan is op de desbetreffende offerte. Maakt u gebruik van kortingsschema’s of goedkeuringsprocessen? Salesforce CPQ integreert dit allemaal in de pricing. Zo is het mogelijk om verschillende producten verschillende kortingspercentages mee te geven, of een vooraf ingesteld kortingspercentage bij een bepaalde afname in te stellen. Bij het doorgeven van wijzigingen zult u onderaan de streep direct zien wat de opgegeven korting doet met uw totaalprijs.

Quote – Click and send

De laatste stap in het CPQ proces bestaat uit het genereren van een pdf-document dat met één druk verzonden kan worden naar de klant. De gegenereerde pdf is zodanig aan te passen dat het de look and feel van uw bedrijf perfect weergeeft. Daarnaast zorgt dit voor een uniforme weergave van offertes over de hele breedte van uw organisatie. U heeft de mogelijkheid verschillende templates aan te maken waar u uit kunt kiezen bij het genereren van een offerte. Hierbij kunt u denken aan templates waarbij specifieke kortingen wél of juist niet weergegeven worden, afbeeldingen die wel of niet zichtbaar zijn op de quote of specifieke tekstgebieden gericht op een bepaalde industrie.

Salesforce CPQ neemt u een volledig proces uit handen. Via de Salesforce CPQ module genereert u op maat gemaakte offertes in een handomdraai.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Profit4SF of een afspraak maken?